Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2189 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 405.8 mg
- Vláknina 5292.5 mg
- Vitamín A 5292.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.
-
2
Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
-
3
Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.
-
5
Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.