Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 30 g Šalotka
  • 175 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 250 g Těstoviny Garganelli
  • 40 ml Olej olivový
  • 2500 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2189 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 405.8 mg
  • Vláknina 5292.5 mg
  • Vitamín A 5292.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.

  • 3

    Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.

  • 5

    Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.

Komentáře k receptu