Těstovinový salát s čekankou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Salám Turistický trvanlivý
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 80 g Feferony
- 100 g Olivy černé
- 50 g Celer řapíkatý
- 150 g Čekanka
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 120 g Mozzarella
- 2500 ml Voda pitná
- 50 ml Ocet vinný
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2688 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 220.3 mg
- Vláknina 9962.5 mg
- Vitamín A 9962.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat.
-
2
Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme.
-
3
Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek.
-
4
Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali.