Těstovinový salát s čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Salám Turistický trvanlivý
  • 25 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Feferony
  • 100 g Olivy černé
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 150 g Čekanka
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 120 g Mozzarella
  • 2500 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet vinný
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2688 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 9962.5 mg
  • Vitamín A 9962.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 3

    Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek.

  • 4

    Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali.

Komentáře k receptu