Špagetový salát s bylinkami
Suroviny
- 30 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Pažitka
- 2 g Pepř cayenský
- 10 g Bazalka
- 60 g Šalotka
- 10 g Estragon
- 15 g Petržel kudrnka
- 250 g Špagety
- 2500 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 40 ml Citronová šťáva
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2979 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 303 mg
- Vláknina 1789.5 mg
- Vitamín A 1789.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu přivedeme k varu, přidáme dvě lžičky soli a vložíme do vody špagety. Jakmile špagety trochu změknou, promícháme je a vaříme zvolna asi 20 minut. Řídíme se návodem na obalu. Během vaření špagety občas promícháme, aby se nelepily. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Mezitím si připravíme zálivku. Šalotku nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme najemno a česnek prolisujeme. Vše vsypeme do misky, zalijeme pomerančovou a citronovou šťávou, přidáme kyselou smetanu, olej a ochutíme solí, pepřem a špetkou cayenského pepře. Důkladně promícháme.
-
3
Špagety rozdělíme do salátových misek a přelijeme zhotovenou zálivkou.
-
4
Před podáváním salát vychladíme.