Brambory pečené s grilovacím kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 1 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 774.4 mg
- Vláknina 9375 mg
- Vitamín A 9375 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na silnější měsíčky a v míse je zakapeme olejem, osolíme, zasypeme grilovacím kořením a dobře promícháme. Plech s vysokým okrajem potřeme olejem, na plech rozložíme brambory, vložíme do předehřáté trouby při střední teplotě a pečeme. Po zhruba čtvrt hodině brambory obrátíme a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.