Čerstvá kukuřice se sladkými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory sladké (Batáty)
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Kukuřice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 604.8 mg
  • Vláknina 8535.8 mg
  • Vitamín A 8535.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kukuřice odstraníme listy, vlákna a poté klasy blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Zprudka zchladíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.

  • 2

    Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Papriky očistíme a nasekáme. Rozpálíme máslo a zlehka na něm opečeme brambory ze všech stran. Přidáme cibuli, papriky a kukuřici, krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a zázvorem. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni cca 15 minut podusíme.

  • 3

    Poté vmícháme javorový sirup, citronovou šťávu a tabasco. Dle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu