Čerstvá kukuřice se sladkými bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory sladké (Batáty)
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Kukuřice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tabasco
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 604.8 mg
- Vláknina 8535.8 mg
- Vitamín A 8535.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kukuřice odstraníme listy, vlákna a poté klasy blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Zprudka zchladíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
-
2
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Papriky očistíme a nasekáme. Rozpálíme máslo a zlehka na něm opečeme brambory ze všech stran. Přidáme cibuli, papriky a kukuřici, krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a zázvorem. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni cca 15 minut podusíme.
-
3
Poté vmícháme javorový sirup, citronovou šťávu a tabasco. Dle chuti dosolíme a podáváme.