Listový špenát se sezamovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 2 polévková lžíce Sezamová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 777.9 mg
  • Vláknina 7730 mg
  • Vitamín A 7730 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.

  • 2

    Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.

  • 3

    Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu