Ostrý jamajský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 1565.9 mg
- Vláknina 18397.2 mg
- Vitamín A 18397.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
-
2
Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.