Ostrý jamajský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čočka jedlá
  • 425 g Rajčata
  • 350 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 750 g Dýně
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 1565.9 mg
  • Vláknina 18397.2 mg
  • Vitamín A 18397.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.

  • 2

    Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.

Komentáře k receptu