Lasagne kuřecí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Lasagne
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1 dl Voda pitná
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 493.6 mg
  • Vláknina 1892.3 mg
  • Vitamín A 1892.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vařící vodou uvaříme dle návodu lasagne. Vymažeme ohnivzdornou misku.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme česnek, žampiony a kuřecí maso a smažíme 4 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme víno, uvedeme do varu a povaříme 5 minut. Přidáme cukr, rajčatový protlak a dusíme, aby maso změklo. Omáčka by měla zhoustnout.

  • 3

    Uděláme bešamelovou omáčku, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání smažíme 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme mléko a vymícháme hladkou omáčku. Vrátíme pánev na oheň, uvedeme do varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladit, přidáme vejce a polovinu sýra. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Do vymazané misky dáme dospodu 3 plátky lasagní, na ně kuřecí směs, znovu 3 plátky lasagní a směs a poté 3 plátky lasagní a bešamelovou omáčku zasypanou parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova cca 30 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu