Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 55 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 678.2 mg
- Vláknina 12860.5 mg
- Vitamín A 12860.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme a rozkrojíme na několik dílů. Cca 4-5min povaříme ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme a necháme okapat.
-
2
Na omáčku zvolna rozpustíme 150g másla, pěnu sebereme. Žloutky rozmícháme s vínem a špetkou soli a ve vodní lázni z nich metličkou ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme tekuté máslo, omáčku nevaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Rozpálíme zbytek másla a pórek na něm prohřejeme. Několikrát obrátíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou, posypaný nasekanu petrželkou.