Broskve s jahodovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 51.2 mg
- Draslík 189.1 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme horkou vodou, ihned ponoříme do studené vody, vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky, půlky broskví vložíme do misky, zalijeme brandy a likérem. přisypeme trochu cukru a necháme odležet.
-
2
Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, přimícháme smetanu a vyšleháme do pěny. Dáme na mrazák.
-
3
Do vychlazených pohárků naporcujeme mraženou pěnu, na ni položíme okapané broskve, zakápneme ještě curacaem a ihned podáváme.