Broskve s jahodovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 15 g Cukr moučkový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Sherry brandy
  • 60 ml Curacao
  • 300 ml Zmrzlina jahodová
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 51.2 mg
  • Draslík 189.1 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme horkou vodou, ihned ponoříme do studené vody, vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky, půlky broskví vložíme do misky, zalijeme brandy a likérem. přisypeme trochu cukru a necháme odležet.

  • 2

    Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, přimícháme smetanu a vyšleháme do pěny. Dáme na mrazák.

  • 3

    Do vychlazených pohárků naporcujeme mraženou pěnu, na ni položíme okapané broskve, zakápneme ještě curacaem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu