Bündnerská ječná polévka se šunkou
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 100 g Ječné kroupy
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Šunka uzená
- 40 g Prosciutto sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.25 l Masový vývar
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 193 g
- Sodík 1129 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 531.2 mg
- Vláknina 15386.2 mg
- Vitamín A 15386.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.
-
3
Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.