Spreewaldské okurky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 105.5 mg
  • Draslík 515.7 mg
  • Vláknina 4397.3 mg
  • Vitamín A 4397.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, rozpůlíme podélně, odstraníme semínka a poté nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Slaninu bez kůže pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.

  • 2

    Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min slaninu s cibulí. Přidáme okurky, ochutíme solí, pepřem a dalších cca 5min osmahneme. Zaprášíme moukou, cukrem a promícháme. Vlijeme smetanu a zvolna zahříváme. Nezakryté povaříme 15min. Dochutíme octem, solí, posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.

  • 3

    Okurky jsou vhodné jako příloha např. ke smažené rybě nebo masu.

Komentáře k receptu