Spreewaldské okurky se slaninou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurka salátová
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 105.5 mg
- Draslík 515.7 mg
- Vláknina 4397.3 mg
- Vitamín A 4397.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, rozpůlíme podélně, odstraníme semínka a poté nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Slaninu bez kůže pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.
-
2
Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min slaninu s cibulí. Přidáme okurky, ochutíme solí, pepřem a dalších cca 5min osmahneme. Zaprášíme moukou, cukrem a promícháme. Vlijeme smetanu a zvolna zahříváme. Nezakryté povaříme 15min. Dochutíme octem, solí, posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
-
3
Okurky jsou vhodné jako příloha např. ke smažené rybě nebo masu.