Vejce zeťova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 184.2 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu.
-
2
Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat.
-
3
Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí.
-
4
Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme.