Vejce zeťova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Tamarindové pyré
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
  • 0.21 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 184.2 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu.

  • 2

    Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat.

  • 3

    Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí.

  • 4

    Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu