Guláš s čerstvými paprikami
Suroviny
- 800 g Hovězí kližka
- 250 g Zakysaná smetana
- 80 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 300.4 mg
- Vláknina 4318.5 mg
- Vitamín A 4318.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
-
3
Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.
-
4
Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.