Guláš s čerstvými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí kližka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 80 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 300.4 mg
  • Vláknina 4318.5 mg
  • Vitamín A 4318.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.

  • 3

    Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.

  • 4

    Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.

Komentáře k receptu