Z tofu tempura
Suroviny
- 125 g Cuketa
- 125 g Kukuřice cukrová
- 125 g Mrkev kořen
- 125 g Pórek
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 225 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Lilek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1 hrnek Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Sherry brandy
- 5 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1318 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 182 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 583.2 mg
- Vláknina 16863.2 mg
- Vitamín A 16863.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.
-
2
Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.
-
3
Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.
-
4
Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.
-
5
Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.
-
6
Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.
-
7
Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.