Ovocný pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 40 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 52.4 mg
- Vláknina 2885 mg
- Vitamín A 2885 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
-
2
Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
-
3
Hotový pudink necháme vychladnout.