Ovocný pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 300 g Sádlo škvařené
  • 5 g Citronová kůra
  • 10 g Skořice mletá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 2885 mg
  • Vitamín A 2885 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.

  • 2

    Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.

  • 3

    Hotový pudink necháme vychladnout.

Komentáře k receptu