Obalovaný kapr smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 48 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 287.7 mg
- Draslík 923.2 mg
- Vláknina 1518.4 mg
- Vitamín A 1518.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.
-
2
Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.