Kapr na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 759.9 mg
  • Vláknina 2852 mg
  • Vitamín A 2852 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce.

  • 2

    Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme.

  • 3

    Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou.

Komentáře k receptu