Kapr na mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 759.9 mg
- Vláknina 2852 mg
- Vitamín A 2852 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce.
-
2
Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme.
-
3
Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou.