Koule masové se špenátem
Suroviny
- 125 g Vepřové maso tučné
- 450 g Špenát listový čerstvý
- 25 g Bambusové výhonky konzervované
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 2.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 plátek Šunka uzená
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 761.2 mg
- Vláknina 7421.3 mg
- Vitamín A 7421.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.
-
2
Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.
-
3
Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.
-
4
Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.