Pomazánka s česnekovými topinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 12 plátek Veka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sezamová pasta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1938 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 254.1 mg
  • Vláknina 18735.8 mg
  • Vitamín A 18735.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme cizrnu, poté ji uvaříme a přecedíme. Trochu tekutiny uschováme a dáme ji do mixéru s cizrnou. Rozmixujeme

  • 2

    dohladka a přidáváme tekutinu a citronovou šťávu.

  • 3

    Do kaše vmícháme olivový olej kromě 1 lžičky a tahini (pasta ze sezamových semínek). Přidáme sůl, pepř, česnek a promícháme.

  • 4

    Lžící dáme pomazánku na servírovací mísu a uhladíme povrch. Vršek pokapeme zbývajícím olivovým olejem a posypeme černými olivami a natí koriandru. Dáme chladit do ledničky, než připravíme topinky.

  • 5

    Do grilu dáme krajíčky veky, smícháme olivový olej, česnek, koriandr a pokapeme směsí krajíčky veky a opékáme 3 minuty.

  • 6

    Okamžitě podáváme s pomazánkou.

Komentáře k receptu