Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 650 g Játra telecí
  • 75 ml Víno bílé
  • 75 ml Vývar telecí
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 554.8 mg
  • Draslík 976.8 mg
  • Vláknina 17502.8 mg
  • Vitamín A 17502.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Tymián opláchneme a lístky otrháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a olej a cibuli s tymiánem na prudkém ohni restujeme cca 2 min. Často mícháme. Mezitím nakrájíme játra na proužky cca 1–2 cm silné. Omytou petrželku najemno nasekáme. K cibuli přidáme maso, petrželku a smažíme za stálého míchání cca 5–6 min. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu