Telecí plec pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1259 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 311.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plec opláchneme, mírně osolíme a stáhneme provázkem.
-
2
Na povrchu maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a doléváme vodou.
-
3
Dozlatova upečené maso vyjmeme a šťávu procedíme. Zjemníme ji zbylým máslem, přisolíme a ještě krátce převaříme.