Telecí plec pečená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 1000 g Telecí plec
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1259 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 311.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plec opláchneme, mírně osolíme a stáhneme provázkem.

  • 2

    Na povrchu maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a doléváme vodou.

  • 3

    Dozlatova upečené maso vyjmeme a šťávu procedíme. Zjemníme ji zbylým máslem, přisolíme a ještě krátce převaříme.

Komentáře k receptu