Pstruzi dělaní v páře se zeleninou
Suroviny
- 100 g Kapusta hlávková
- 150 g Pórek
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 l Voda pitná
- 1 kg Pstruh
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 194 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1109.8 mg
- Vláknina 7015 mg
- Vitamín A 7015 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme zevnitř a zvenčí, po obou stranách uděláme několik zářezů. Smícháme chilli olej, lžičku oleje, rybí omáčku a rýžové víno, touto směsí maso potřeme na povrchu i uvnitř.
-
2
Kapustu omyjeme, listy vyložíme napařovací vložku ve woku. Naskládáme na ni ryby a posypeme cukrem. Očistíme zázvor, mrkev a pórek a nakrájíme na tenké nudličky. Krátce je osmahneme na zbytku oleje a sezamovém oleji a rozložíme na ryby.
-
3
Do woku vlijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, vložíme napařovací vložku a zakryté vaříme v páře cca 15-20 minut.
-
4
Po vyjmutí ihned podáváme, jako přílohu můžeme použít rýži.