Pstruzi dělaní v páře se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kapusta hlávková
  • 150 g Pórek
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Pstruh
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1109.8 mg
  • Vláknina 7015 mg
  • Vitamín A 7015 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme zevnitř a zvenčí, po obou stranách uděláme několik zářezů. Smícháme chilli olej, lžičku oleje, rybí omáčku a rýžové víno, touto směsí maso potřeme na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Kapustu omyjeme, listy vyložíme napařovací vložku ve woku. Naskládáme na ni ryby a posypeme cukrem. Očistíme zázvor, mrkev a pórek a nakrájíme na tenké nudličky. Krátce je osmahneme na zbytku oleje a sezamovém oleji a rozložíme na ryby.

  • 3

    Do woku vlijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, vložíme napařovací vložku a zakryté vaříme v páře cca 15-20 minut.

  • 4

    Po vyjmutí ihned podáváme, jako přílohu můžeme použít rýži.

Komentáře k receptu