Saté hovězí
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 10 g Zázvor celý
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 139.7 mg
- Vláknina 2258.1 mg
- Vitamín A 2258.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.
-
2
Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.
-
3
Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.
-
4
Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.