Saté hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 2258.1 mg
  • Vitamín A 2258.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.

  • 2

    Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.

  • 3

    Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.

  • 4

    Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.

Komentáře k receptu