Křehké bramborové sušenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 332.3 mg
- Vláknina 3677 mg
- Vitamín A 3677 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.
-
2
Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.
-
3
Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).
-
4
Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.
-
5
Upečené pečivo podáváme teplé i studené.