Mufiny s jogurtem ochucené medem
Suroviny
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 šálek Mouka pšeničná hrubá
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 1 šálek Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 21 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 67.8 mg
- Vláknina 3864.7 mg
- Vitamín A 3864.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme formy na mufiny, které vyložíme papírem na pečení.
-
2
Předehřejeme troubu na 190 °C.
-
3
Ve větší míse smícháme rozpuštěné máslo s medem, jogurt, citronovou kůru, šťávu, jedlou sodu, mouky, muškátový oříšek.
-
4
Vzniklé těsto přendáme do připravenývh forem na mufiny.
-
5
Pečeme asi 25 minut.
-
6
Hotové mufiny vyklepeme z forem a necháme vychladnout, poté servírujeme.