Brambory s pažitkou a máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 698 mg
- Vláknina 8485.5 mg
- Vitamín A 8485.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou.
-
2
Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké.