Ovoce a zelenina s garnátovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 150 g Jablka
- 150 g Květák
- 100 g Okurka salátová
- 60 g Garnát obecný
- 150 g Ananas
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Chilli paprička
- 4 ks Limetka
- 4 špetka Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Garnátová pasta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 514.9 mg
- Vláknina 8611.3 mg
- Vitamín A 8611.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horké vody vložíme na 10 minut sušené garnáty.
-
2
Připravíme omáčku - do mixéru dáme garnátovou pastu, koriandrovou nať, chilli papričky, vše rozmixujeme nahrubo. Směs přendáme do mísy, přidáme šťávu z limetek a promícháme. Přidáme dle chuti rybí omáčku a cukr, promícháme.
-
3
Mísu zakryjeme a necháme nejméně 12 hodin v lednici.
-
4
Při podávání dáme na servírovací mísu zeleninu a ovoce, omáčku dáme doprostřed mísy, aby si každý mohl namáčet kusy zeleniny a ovoce.