Polévka hrachová s mátou a jogurtem
Suroviny
- 225 g Brambory
- 10 g Zázvor mletý
- 150 g Jogurt nízkotučný
- 500 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 3 dl Mléko nízkotučné
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1089 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 777.7 mg
- Vláknina 9474.1 mg
- Vitamín A 9474.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut.
-
2
Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce.
-
3
Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty.
-
4
Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou.