Krevety ve vinném aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 27.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve varné misce necháme v odměřené vodě půl hodiny bobtnat želatinu. Poté přilijeme víno, misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání želatinu necháme rozpustit. Rozpuštěnou želatinu dochutíme octem, cukrem a solí. Rozmražené krevety bez oplachování vložíme do nepřilnavé formy, přelijeme aspikem a v chladničce necháme ztuhnout.