Předkrm ze zbytků telecí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 432.7 mg
  • Vláknina 2178.7 mg
  • Vitamín A 2178.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.

  • 2

    Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přilijeme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.

  • 3

    Předkrm podáváme v malých předkrmových miskách.

Komentáře k receptu