Omáčka z bílého vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 59.8 mg
- Vláknina 1062 mg
- Vitamín A 1062 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla.
-
2
Přilijeme víno a ocet.
-
3
Vaříme do zredukování objemu na 2/3.
-
4
Přidáme vývar a rajčatový protlak.
-
5
Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
-
6
Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
-
7
Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici.
-
8
Osolíme a opepříme dle chuti.