Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 9 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vymáčkneme do mléka.
-
2
Mléko uvedeme k varu.
-
3
Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.
-
4
Opět uvedeme k varu, vaříme 25 minut.
-
5
Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.
-
6
Do kaše vmícháme kandované ovoce.
-
7
Směs nalijeme do forem a necháme 8 hodin chladit.