Japonská rýže

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Rýže jasmínová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 26.6 mg
  • Vláknina 2070 mg
  • Vitamín A 2070 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut.

  • 2

    Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme k rýži. Dále je smažíme, dokud nejsou hotová a dobře promíchaná s rýží. Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu