Telecí hrudí plněné po pražsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 470.7 mg
- Vláknina 744 mg
- Vitamín A 744 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
-
2
Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou a na kosti položíme osolené, naplněné maso. Pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
-
3
Měkké hrudí vyjmeme, šťávu přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.
-
4
Příprava náplně: Šunku nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 dávky másla, přidáme hrášek, rozmíchaná vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.