Směs vařená z plodů moře a ryb
Suroviny
- 225 g Treska uzená
- 500 g Brambory
- 250 g Kukuřice sladká v nálevu
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Celer - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1.5 dl Jogurt nízkotučný
- 1.5 dl Víno bílé
- 1 kg Mušle slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 1718.2 mg
- Vláknina 7630.5 mg
- Vitamín A 7630.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.
-
2
Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.
-
3
Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.
-
4
Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.
-
5
Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.