Směs vařená z plodů moře a ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Treska uzená
  • 500 g Brambory
  • 250 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Celer - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Jogurt nízkotučný
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 1718.2 mg
  • Vláknina 7630.5 mg
  • Vitamín A 7630.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.

  • 3

    Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.

  • 4

    Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.

  • 5

    Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu