Sváteční krkonošské kyselo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón slepičí
  • 60 g Houby sušené
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Chlebový kvásek
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 713.4 mg
  • Vláknina 5696.8 mg
  • Vitamín A 5696.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 120.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.

  • 2

    V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.

  • 3

    Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.

  • 4

    Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu