Sváteční krkonošské kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 245.9 mg
- Draslík 713.4 mg
- Vláknina 5696.8 mg
- Vitamín A 5696.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 120.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.
-
2
V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.
-
3
Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.
-
4
Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.