Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 600 ml Voda pitná
  • 250 ml Chlebový kvásek
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 628.8 mg
  • Vláknina 5516.8 mg
  • Vitamín A 5516.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 762.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.

  • 3

    Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.

Komentáře k receptu