Polévka gumbo z plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Rajčata
  • 125 g Garnát obecný
  • 175 g Okra - Ibišek jedlý
  • 350 g Mořský ďas
  • 175 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Tabasco
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 1180.5 mg
  • Vláknina 13360 mg
  • Vitamín A 13360 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme papriku s moukou, přidáme kousky nakrájené ryby a obalíme je ve směsi. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kusy ryby a po všech stranách osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve vložíme zelenou papriku, celer, cibuli, okru (ibišek jedlý) a česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni, aby vše změklo.

  • 2

    Přidáme rajčata, vývar a bouquet garni, zmírníme plamen, povaříme 15 minut. Vrátíme zpět do pánve kusy ryb, přidáme garnáty, tabasco, citronovou šťávu a worcester, 5 minut povaříme.

  • 3

    Při podávání dáme do každé misky kopeček rýže, kolem něj nalijeme gumbo z plodů moře.

Komentáře k receptu