Lanýže pečené se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1036 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 379.6 mg
- Vláknina 2397.5 mg
- Vitamín A 2397.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 312.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.
-
2
Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.
-
3
Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.