Salát z polníčku se slaninou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 125 g Slanina vepřová
  • 200 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 121.1 mg
  • Vláknina 1714.8 mg
  • Vitamín A 1714.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze salátu odřízneme silné kořínky, listy omyjeme a osušíme. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky a na rozpálené suché pánvi dokřupava orestujeme.

  • 2

    Ořechy nasekáme nahrubo. Připravíme omáčku vinaigrette. Smícháme ocet, hořčici, oba druhy oleje, ochutíme solí, pepřem a rozšleháme. Salát vložíme do mísy, přelijeme omáčkou, posypeme ořechy a podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře k receptu