Zapečené plněné kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 339.7 mg
- Vláknina 6101.4 mg
- Vitamín A 6101.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 156.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout.
-
2
V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.
-
3
Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme.