Zapečené plněné kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kedlubna
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 339.7 mg
  • Vláknina 6101.4 mg
  • Vitamín A 6101.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 156.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout.

  • 2

    V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.

  • 3

    Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme.

Komentáře k receptu