Dušené kořeněné kedlubny v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Kedlubna
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 20 g Olej rostlinný
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 364.8 mg
  • Vláknina 7614.4 mg
  • Vitamín A 7614.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli jemně pokrájíme, pažitku usekáme najemno.

  • 2

    Na rozpáleném oleji usmažíme cibuli, přidáme kedlubny, koření a sůl, podlijeme 250 ml vody a pod poklicí dusíme. Když jsou kedlubny měkké, zalijeme je jogurtem, rozmíchaným se zbylou vodou a moukou. Za stálého míchání chvíli vaříme. Před podáváním zdobíme usekanou pažitkou.

Komentáře k receptu