Pomerančové želé s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 812.1 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 218.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme a odkrojíme i bílou slupku. Dílky pomeranče rozdělíme nad džbánkem, abychom zachytili šťávu.
-
2
Pomeranč rozdělíme do misek a několik dílků ponecháme na ozdobu.(Potřebujeme 900 ml pomerančové šťávy, můžeme ji dolít džusem.)
-
3
Plátky želatiny necháme bobtnat v misce s 50 ml pomerančové šťávy asi 10 minut. Potom chvíli mícháme nad párou, aby se želatina rozpustila. Vmícháme ji do šťávy a nalijeme do misek na dílky pomeranče.
-
4
Želé necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
-
5
Při podávání ozdobíme zbylými dílky pomeranče a kopečkem řeckého jogurtu.