Pomerančové želé s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 ml Pomerančová šťáva
  • 4 ks Pomeranče
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 812.1 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 218.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme a odkrojíme i bílou slupku. Dílky pomeranče rozdělíme nad džbánkem, abychom zachytili šťávu.

  • 2

    Pomeranč rozdělíme do misek a několik dílků ponecháme na ozdobu.(Potřebujeme 900 ml pomerančové šťávy, můžeme ji dolít džusem.)

  • 3

    Plátky želatiny necháme bobtnat v misce s 50 ml pomerančové šťávy asi 10 minut. Potom chvíli mícháme nad párou, aby se želatina rozpustila. Vmícháme ji do šťávy a nalijeme do misek na dílky pomeranče.

  • 4

    Želé necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.

  • 5

    Při podávání ozdobíme zbylými dílky pomeranče a kopečkem řeckého jogurtu.

Komentáře k receptu