Černé fazole s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 9 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 899.7 mg
- Vláknina 17815 mg
- Vitamín A 17815 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
-
2
Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí.
-
3
Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí.