Pilobřich vařený v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 37 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 206.3 mg
- Draslík 20.8 mg
- Vláknina 199.8 mg
- Vitamín A 199.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, vykucháme, odstřihneme ploutve, vevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
2
6 g bazalky nasekáme na menší kousky a přidáme do spodního zásobníku na vodu u parního hrnce. Rybu necháme vařit v páře 30 minut.
-
3
Zbytek bazalky nasekáme, smícháme se zbytkem oleje, šťávou z citronu, špetkou soli a pepře a cukrem.
-
4
Uvařenou rybu servírujeme přelitou zálivkou.