Černý kořen smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 32 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 161.7 mg
- Draslík 629.5 mg
- Vláknina 11470 mg
- Vitamín A 11470 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
-
2
Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
-
3
Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.