Černý kořen smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Černý kořen
  • 8 g Sůl
  • 10 g Mouka polohrubá
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Strouhanka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 ml Voda pitná
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 120 ml Omáčka tatarská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 161.7 mg
  • Draslík 629.5 mg
  • Vláknina 11470 mg
  • Vitamín A 11470 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.

  • 2

    Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.

  • 3

    Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu