Tuřín plněný masovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 400 g Tuřín
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Telecí kýta
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 270 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 251.4 mg
  • Vláknina 4285 mg
  • Vitamín A 4285 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuříny vydlabeme, necháme stěny silné asi 1 cm. Šunku, telecí maso, žampiony nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky, zalijeme bešamelem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Touto nádivkou naplníme tuříny, narovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme 200 ml bešamelu, zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Nyní odkryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme. Tuříny vyndáme, do pekáčku přilijeme vývar a povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Tuříny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu