Tuřín plněný masovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1196 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 251.4 mg
- Vláknina 4285 mg
- Vitamín A 4285 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuříny vydlabeme, necháme stěny silné asi 1 cm. Šunku, telecí maso, žampiony nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky, zalijeme bešamelem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Touto nádivkou naplníme tuříny, narovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme 200 ml bešamelu, zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Nyní odkryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme. Tuříny vyndáme, do pekáčku přilijeme vývar a povaříme do zhoustnutí.
-
2
Tuříny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z pekáčku.