Hrušky Krásná Helena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Cukr moučkový
  • 1000 g Zmrzlina vanilková
  • 600 g Hrušky
  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2358 kcal
  • Sacharidy 485 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 449 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 686.5 mg
  • Vláknina 22175 mg
  • Vitamín A 22175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.

  • 2

    2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. Poté přidáme oloupané hrušky a vaříme 20 minut. Vaříme na mírném plameni.

  • 3

    Uvařené hrušky vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.

  • 4

    Poté hrušky společně s kopečky zmrzliny přendáme do servírovacích misek a zalijeme rozehřátou čokoládou.

  • 5

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu