Vařená čočka se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Čočka jedlá
  • 8 g Sůl
  • 2 g Hřebíček
  • 50 g Karotka
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1020.3 mg
  • Vláknina 62934.5 mg
  • Vitamín A 62934.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, karotku vcelku, celý česnek, přilijeme olej a přidáme celý svazeček bylinek. Přivedeme k varu, vaříme doměkka asi tři čtvrtě hodiny. Scedíme, vyndáme veškerou zeleninu a můžeme podávat jako přílohu nebo můžeme karotku nakrájet nadrobno, bylinky posekat a vmíchat do čočky.

Komentáře k receptu